Sukcesy
257

1. Nieodpłatne badania dzieci (blisko 30 dzieci) umieszczonych w rodzinach zastępczych w ramach programu „Szczegółowa diagnoza kluczem do świadomej i efektywnej terapii”. Dzieci objęte pomocą poddawane były kompleksowym

• badaniom testami psychologicznymi;
  • badaniom logopedycznym;
  • badaniom z zakresu Integracji Sensorycznej;
  • poddawane są ocenie funkcjonalnej przez fizjoterapeutę.

2. Wspólnie ze Stowarzyszeniem 100Kobiet Pomaga i Fundacją Parasolka zorganizowany został na rzecz Ośrodka Rewalidacyjno Wychowawczego EMEDEA w Poznaniu III Wieczór Charytatywny, z którego dochód przeznaczony został na sfinansowanie Terapeutycznej Groty Solnej na terenie placówki przy ul. Bosej 15 w Poznaniu przeznaczonej dla dzieci ze specjalnymi potrzebami.

3. Gwiazdka dla Dzieci z Niepublicznego Przedszkola Specjalistycznego w Luboniu

4. Ognisko Integracyjne dla dzieci ze specjalnymi potrzebami edukacyjnymi i ich rodziców/opiekunów

5. Ufundowanie sprzętu AGD do jadalni Niepublicznego Przedszkola Specjalistycznego w Luboniu

6. Ufundowanie na rzecz Ośrodka Rewalidacyjno Edukacyjno Wychowawczego EMEDEA w Poznaniu dla dzieci z niepełnosprawnościami sprzężonymi aparatu fotograficznego oraz projektora multimedialnego

7. Dofinansowanie żywienia wskazanego wychowanka Ośrodka Rewalidacyjno Edukacyjno Wychowawczego w Poznaniu będącego w trudnej sytuacji materialnej i społecznej

8. Dofinansowywanie pobytu w świetlicy wybranych wychowanków Przedszkola Specjalistycznego EMEDEA Intuicja w Luboniu będących w trudnej sytuacji materialnej

9. Kącik Rodzica – Ufundowanie przez Nasze Stowarzyszenie mebli do poczekalni Niepublicznego Przedszkola Specjalistycznego w Luboniu przeznaczonej dla rodziców i dzieci korzystających z usług placówki.

REFERENCJE

PCPR